Geri

ABD Başkanı Donald Trump’ın uçkur davası

00:13:56 | 2023-04-06
ERDAL GÜVEN
ERDAL GÜVEN     

Ne çekti be bu Amerikalılar başkanlarının yatak odası hikayelerinden! Önceleri Bill Clinton vardı. Asistanı Monica ile oval ofis maceraları en ince ayrıntısına kadar medyanın diline düşmüştü. Şimdi de Donald Trump’ın “yetişkin filmleri” yıldızı bir kadınla girdiği ilişki dünya basınının gündeminde. Eee ilişkiye giren Amerikan Başkanı olunca tüm dünya basını konunun üzerine atlıyor. Türk basını böylesine heyecanlı entrika dolu haberi es geçer mi? Hop sonrası "sus payı" ödediği balıklama içine daldı. Bir de olayı Trump seçim kampanyalarında kullanabilmek için köpürtüp basına “Her an tutuklanabilirim” mesajı verince dünya basını tarihinde bir ilk. ‘İlk kez bir Amerikan Başkanı tutuklandı’ haberlerini hazırlayıp beklemeye başladılar. Hatta dereyi görmeden paçayı sıvayan bazıları dün alelacele “Trump Tutuklandı” haberini servis ettiler. Ama sonradan anlaşıldı ki durum hiç de görüldüğü gibi değil. Peki, Trump’a neler oldu?
ABD eski Başkanı Donald Trump, yetişkin filmleri yıldızı Stormy Daniels'la ilişkisini gizlemek için 280 bin dolar "sus payı" ödediği suçlamasıyla ilgili olarak hakim karşısına çıktı. Trump, kendisine yöneltilen 34 suçlamayı “suçsuzum” diyerek sert bir şekilde reddederken, yargıç mahkemede Trump’ı toplumsal huzursuzluğa yol açabilecek söylemlerden kaçınması konusunda da uyardı.
 Trump, New York’taki mahkemede hakim karşısına çıktıktan sonra döndüğü Florida’daki malikanesinde kameraların önüne geçerek değerlendirmelerde bulundu.
 Kendisine yöneltilen suçlamaları eleştiren Trump, “Böyle bir şeyin Amerika’da olabileceğini asla düşünemezdim. Benim işlediğim tek suç, ulusumuzu onu yok etmeye çalışanlara karşı şiddetle savunmaktır.” ifadelerini kullandı.
Tabii Trump bu, boş durur mu? Hazır Kamuoyu desteğini eline geçirmişken hemen seçim kampanyasının da startını verdi. Trump'ın seçim kampanyası sloganı "Not Guilty" (Suçlu değil) olarak belirtildi. Kampanyada kullanılacak olan slogan T-Shirtlere bastırıldı ve 48 dolardan satılıyor. Bu arada T-shirtler yok satıyormuş.

SAVAŞ UÇAĞI YAPMAK

Hadi hazır laf Amerika’dan açılmışken devam edelim. “Kötü komşu insanı ev sahibi yapar” derler. Kötü müttefik de adamı uçak sahibi yapıyor vesselam. Amerika Birleşik Devletleri haksız yere bizi F35 projesinden çıkartınca, biz de kendi başımızın çaresine baktık. Dile kolay arkadaş Türkiye 5. nesil savaş uçağı üreten 5. ülke oluyor. Milli muharip savaş uçağı üretiyoruz. Bu artık bir proje olmaktan çıkıyor, ete kemiğe bürünüyor. Uçağın şimdilik bir adı yok. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ismini koyacak. Çok yakın bir gelecekte bizim de dünyaya kafa tutacak bir 5. nesil uçağımız olacak. Artık tüm sistemleri yerli yerine montaj edilmiş durumda. Test yapılacak hale gelindi. Bir bilemedim iki aya kadar bütün sistemleri içine takılı duruma gelir. Tabi aslında bu 5. nesil savaş uçağı üretmek çok kısa değil. Bir zaman alıyor. Projeler, testler, sistemlerin kontrolü, pistte yapılacak sürüşler derken test uçuşuna sıra gelecek. Yani milli muharip uçağımızı göklerde görmek biraz daha zaman alacak. Milli muharip uçağımızı göklerde görebilmek için bir yıl daha sabretmemiz gerekmekte.
Tabii milli silah sanayinde o kadar büyük başarılar elde ettik ki milli muharebe uçağı bile bize hafif geliyor. Ama hakikaten 5. nesil muharebe uçağı yapmak öyle sıradan bir iş değil. Modern elektronik sistemlerle donatılmış, dijital kokpiti olan, elektronik unsurlarla radar, savunma sistemleriyle dünyada 5. nesil dediğimiz uçakların sahip olduğu bir uçak yapıyoruz. Dünyadaki diğer 5. nesil uçaklarla yarışacak diyebiliriz. İlk prototip 4.5 nesil diye başlıyoruz. İşin gerçeği uçak yerine uçan bilgisayar yapıyoruz. Bundan sonrasını bize F35 vermeyen Amerika Birleşik Devletleri düşünsün.

 


BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

Vecihi Hürkuş, kendisinin ürettiği Türkiye’nin ilk yerli uçağı olan Vecihi K-VI ile ilk uçuşunu 28 Ocak 1925’te İzmir’de gerçekleştirmiş. İmalatında Kurtuluş Savaşı sırasında Yunanlardan kalan havacılık ekipmanlarının da kullanıldığı Vecihi K-VI’nın gövdesi, kanatları, dümenleri ve diğer bütün kısımları yerli olarak tasarlanmış ve üretilmiş.


ETİKET :  


Tüm ERDAL GÜVEN Yazıları

Siyasetler üstü…

Yeniden milli mücadele…

Kuvâ-yi Milliye ruhu yeniden

Milli irade tecelli oldu

Son tango

Güneş Motel gururla sunar

Özdağ nereye koşuyor?

CHP’li olmanın dayanılmaz hafifliği

İmamoğlu top çeviriyor

Referandum yalanı

Yaparsa reis yapar…

Tek suçlu seçmen!

Bakanlar için yemin formülü

Ülkücü hareket engellenemez

Şehit anneleri

İnce ince kumpas

Üst akıl belli oldu

Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı

Taş atanın suçu yok mu?

Provokatörler sahnede!

Ekonomiyi kim yönetecek?

Bu nasıl ittifak?

Türkçülük üzerine…

Depremi unutmayalım…

Çakarlı araç terörü

Mahalle baskısı

Biri bizi gözetliyor…

Yerli malı Türk’ün malı

Seçim anketleri el yakıyor

Bu nasıl bir trafik!

“Ben Aleviyim” demek

Ben Aleviyim ne demek?

Araba sevdası

Seçimlere meraklı Japon

64 milyon seçmen oy kullanacak

Adı Mahsune

EKMEDEN BİÇME MUHARREM İNCE

Milli silah sanayi şahlanışı

Adaylar değil listeler yarışacak

Racon kesmek

15 Mayıs sabahı

ABD Başkanı Donald Trump’ın uçkur davası

Sınıf başkanı seçmiyoruz

Cumhurbaşkanı adayı IBAN paylaşırsa…

Ah CHP… Vah CHP…

Kıbrıs Türk’ün ana vatanıdır

Büyük Britanya’da neler oluyor?

Netenyahu neden ‘pes’ dedi?

İsrail’de ne oluyor?

Dezenformasyon

Meral Hanım ne yapacak?

Hoş geldin ya Ramazan!

Cem Uzan tarih mi oldu?

Asker sahaya inmedi!

Bor bor olalı böyle tesis görmedi

Şiddete hayır…

Deprem bölgesinde bakan olmak…

Deprem yaraları sarılırken

Yıllanmış yasaklar

Gazetecilik zor zanaat vesselam

Kentsel dönüşüm şart

Deprem yaralarını sarmaya çalışırken…

Aday adayı adayları

KİM KİMİ ADAY GÖSTERİYOR?

ADAYI BEKLERKEN…

KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞI ÇIKMAK CİNAYETTİR

Seçim tarihinde değişiklik yok

PÜRÜZ ÇÖZME TOPLANTISI

KIZILAY SATTI AHBAP ALDI

Murat Kurum aralıksız deprem bölgesinde

Türk siyasetinde üslup problemi

Fenomenden gazeteci olmaz

Hepimiz yer bilimciyiz…

Deprem sonrası

Eşref Bitlis'in ardından

Depremde gazetecilik...

Atatürk ve bozkurt

Biri bizi gözetliyor!

Neredesin, nerede?

Provokatörler sahnede

Devlet Millet el ele

Milli Birlik Zamanı

Asrın felaketi

Geçmiş Olsun Türkiye!

Kısa tanıtım (teaser)

Psikolojik harp

Hani nerede aday?

YENİDEN MERHABA