Geri

Dezenformasyon

09:36:12 | 2023-03-27
ERDAL GÜVEN
ERDAL GÜVEN     

Şimdi durduk yere bu dezenformasyon da nereden çıktı demeyin. Seçimlere 50 gün kala dezenformasyon her yerde…
Sözlük anlamıyla dezenformasyon sosyal medya ya da basın yayın organları aracılığıyla halkı yanlış yönlendirmek amacıyla kirli bilgilerin kasıtlı olarak yayılmasına denir.
Dezenformasyon, çarpıtılmış ve yanlış bilgi ile kamuoyu oluşturmak ya da kaosa yol açmak için sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Şimdilerde muhalif basın bu yöntemi kullanarak altılı masaya oy kazandırmaya çalışıyorlar.
Ancak bazen kantarın topuzu kaçıyor. Özellikle Bakan Murat Kurum üzerinden algı yaparak iktidarın en başarılı olduğu imar ve inşa sürecine balta vurmaya çalışıyorlar.
Hafta sonu Gaziantep’te Bakan Kurum ile beraberdim. O aslında muhalefetin yaptığı haksızlıklar karşısında çok üzgün. Sadece işi ile medyada olmak istiyor. Bakan Kurum “Kimseden yaptıklarımdan fazlasını yazmasını istemiyorum ama yaptıklarımızı da kamuoyuna duyursunlar” diyor.
Bakan Kurum işini severek yapıyor. Aslında baba mesleğini icra ediyor. Babadan mühendis. Babası da eski adıyla İmar İskan Bakanlığı’nda mühendis olarak çalışmış. Şimdi kendisi de çocukken babasının yanında, koridorlarında dolaştığı bakanlıkta bakan olarak görev yapıyor.
Bakan Kurum, yaptığımız sohbette deprem bölgesinde şu ana kadar 53 bin 830 konutun yapım sürecini başlattıklarını, 22 bin 467'sinin temellerini attıklarını söylüyor.
Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri; Adana, Hatay, Adıyaman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş’ta kalıcı konutların temellerini attıklarını söyleyen bakan Kurum, "Yeniden ihya ve inşa süreciyle 11 ilde yeni bir şehircilik destanı yazacaklarını" da belirtti.
Bakan Kurum ile Gaziantep’te bakanlık ofisi olarak kullandığı yerleşkede beraber olduk. Deprem bölgesinde şu ana kadar 53 bin 830 konutun yapım sürecini başlattıklarını; bunların proje aşaması tamamlanan 22 bin 467'sinin temellerini attıklarını belirten Kurum;
"İhya ve inşa süreci bilimsel, hızlı ve güçlü şekilde yürütüyoruz, yeni yerleşim yerlerinin tespiti aşamasında fay hattına uzaklığı ve zeminin sıvılaşma durumu üzerinde çalışıyoruz. Ovalardan dağlara doğru yerleşim planlarını değiştirdik. Yeni konutları en doğru, en sağlam zemine, radye temel üzerine tünel kalıp sistemiyle yatay ve yöresel mimariye uygun, zemin artı 3-4 katı geçmeyecek şekilde inşa edeceğiz” dedi.
İşin gerçeği Murat Kurum işini hakkıyla yapıp vatandaşa hizmet edebilmek için çalışıyor… Amaaaa!..
..muhalefet yandaşı medya organları bırakın bunu doğru düzgün haberleştirmeyi, yalan yanlış şeyler yazarak dezenformasyon yapıyorlar.

CUMHURBAŞKANI ADAYLARI NETLEŞİYOR

14 Mayıs’a şunun şurasında 50 gün kaldı. Yani iki aydan az bir süre sonra. Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Adaylar bugün saat 17.00’a kadar netleşecek. Meclis’te grubu bulunan partiler grup oluşturduklarında ittifaklar adına iki aday geçen hafta netleşmişti. Bu hafta bağımsız adaylardan Gelecek Partisi lideri Muharrem İnce 100 bin imzayı tamamlayarak aday oldu. Yeniden Refah Partisi’nin Genel Başkanı Fatih Erbakan ise Cumhur İttifakı’na katılarak adaylıktan çekildi ancak Yeniden Refah Partililer YSK’ya gidip oy vermeye devam ediyorlar. Durum onu gösteriyor ki Fatih Erbakan da 100 bin imzaya kavuşarak aday olabilecekti. Hafta sonu tüm gözler Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’ın imza sayısına kitlendi. Ben bu yazıyı yazarken imza sayısı 90 bini geçmişti. Yani büyük bir aksilik olmazsa Sinan Oğan da 4’ncü aday olarak Cumhurbaşkanlığı yarışına katılacak. Doğu Perinçek ise hafta sonu imza sayısını ancak 20 binlere taşıdı. Pazartesi günü 75 bin imza toplayamazsa Cumhurbaşkanlığı yarışına katılamayacak. Diğer adaylar ise kayda değer bir imza toplayamadıkları için yazmıyorum.

Yani bu durumda 4 aday: Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı için yarışacak adaylar. İkinci tura kimler kalır, kimler kimi destekler bugünden belli olmaz ama bağımsız adayların ikinci tur için Kemal Kılıçdaroğlu’nu zorlayacakları aşikar.

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, Atatürk'ün 1936-1938 yılları arasında makam aracı olarak kullandığı özel üretim Cadillac otomobilin orijinaline uygun restorasyonu yapılması için Antika Otomobil Federasyonu ile iş birliği yapıldığını, yaklaşık 5 yıl süren restorasyon sürecinde otomobilin eksik parçalarını Amerika'dan getirilip, iç döşemesinin de aslına uygun olarak yeniden üretildiğini atıl ve çalışamaz durumda olan otomobilin Cumhuriyetin 100'üncü yılında, aslına uygun olarak restore edildikten sonra çalışır vaziyette, Ankara'ya getirilerek Anıtkabir’e teslim edildiğini biliyor muydunuz?


ETİKET :  


Tüm ERDAL GÜVEN Yazıları

Siyasetler üstü…

Yeniden milli mücadele…

Kuvâ-yi Milliye ruhu yeniden

Milli irade tecelli oldu

Son tango

Güneş Motel gururla sunar

Özdağ nereye koşuyor?

CHP’li olmanın dayanılmaz hafifliği

İmamoğlu top çeviriyor

Referandum yalanı

Yaparsa reis yapar…

Tek suçlu seçmen!

Bakanlar için yemin formülü

Ülkücü hareket engellenemez

Şehit anneleri

İnce ince kumpas

Üst akıl belli oldu

Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı

Taş atanın suçu yok mu?

Provokatörler sahnede!

Ekonomiyi kim yönetecek?

Bu nasıl ittifak?

Türkçülük üzerine…

Depremi unutmayalım…

Çakarlı araç terörü

Mahalle baskısı

Biri bizi gözetliyor…

Yerli malı Türk’ün malı

Seçim anketleri el yakıyor

Bu nasıl bir trafik!

“Ben Aleviyim” demek

Ben Aleviyim ne demek?

Araba sevdası

Seçimlere meraklı Japon

64 milyon seçmen oy kullanacak

Adı Mahsune

EKMEDEN BİÇME MUHARREM İNCE

Milli silah sanayi şahlanışı

Adaylar değil listeler yarışacak

Racon kesmek

15 Mayıs sabahı

ABD Başkanı Donald Trump’ın uçkur davası

Sınıf başkanı seçmiyoruz

Cumhurbaşkanı adayı IBAN paylaşırsa…

Ah CHP… Vah CHP…

Kıbrıs Türk’ün ana vatanıdır

Büyük Britanya’da neler oluyor?

Netenyahu neden ‘pes’ dedi?

İsrail’de ne oluyor?

Dezenformasyon

Meral Hanım ne yapacak?

Hoş geldin ya Ramazan!

Cem Uzan tarih mi oldu?

Asker sahaya inmedi!

Bor bor olalı böyle tesis görmedi

Şiddete hayır…

Deprem bölgesinde bakan olmak…

Deprem yaraları sarılırken

Yıllanmış yasaklar

Gazetecilik zor zanaat vesselam

Kentsel dönüşüm şart

Deprem yaralarını sarmaya çalışırken…

Aday adayı adayları

KİM KİMİ ADAY GÖSTERİYOR?

ADAYI BEKLERKEN…

KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞI ÇIKMAK CİNAYETTİR

Seçim tarihinde değişiklik yok

PÜRÜZ ÇÖZME TOPLANTISI

KIZILAY SATTI AHBAP ALDI

Murat Kurum aralıksız deprem bölgesinde

Türk siyasetinde üslup problemi

Fenomenden gazeteci olmaz

Hepimiz yer bilimciyiz…

Deprem sonrası

Eşref Bitlis'in ardından

Depremde gazetecilik...

Atatürk ve bozkurt

Biri bizi gözetliyor!

Neredesin, nerede?

Provokatörler sahnede

Devlet Millet el ele

Milli Birlik Zamanı

Asrın felaketi

Geçmiş Olsun Türkiye!

Kısa tanıtım (teaser)

Psikolojik harp

Hani nerede aday?

YENİDEN MERHABA