Geri

Meral Hanım ne yapacak?

00:11:38 | 2023-03-24
ERDAL GÜVEN
ERDAL GÜVEN     

Yavuz Ağıralioğlu, pimi çekilmiş bombayı ortaya koydu. Bu saatten sonra Ağıralioğlu’nun yaptığı bu hareketin siyasi karşılığının olacağını çok düşünmüyorum ama bence zamanlaması biraz yanlış oldu. Yavuz Ağıralioğlu sevdiğim bir siyasetçidir. Şu ana kadar gösterdiği başarılı performansı takdir ederim. Ülkücü kökenli, vatanını milletini seven bir siyasetçidir. Trabzon’un çaykara ilçesi nüfusuna kayıtlıdır ama çocukluğu ve gençliği Yozgat’ın Sorgun ilçesinde geçmiştir. Yani siyasi geleneği orta Anadolu’da şekillenmiştir. Ülkücüdür ama Muhsin Yazıcıoğlu ekolündendir. Nizami Alem Ocakları’nda yetişmiş, ocakların genel başkanlığını yapmış, Muhsin Yazıcıoğlu döneminde Büyük Birlik Partisi MKYK üyeliği ve genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2011 yılında BBP genel başkanlığına aday olmuştur. Kazanamayınca partideki aktif görevlerinden uzaklaşmış, Mayıs 2018'de İYİ Parti'ye katılmış. Partide Meclis Grup Başkanvekilliği görevini de yürütmüş, parti sözcüsü olarak görev yapmıştır. Yani kökten milliyetçi bir Anadolu delikanlısıdır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı basın toplantısında “Milletimiz için çalışmaya, doğru bildiklerimizi savunmaya, inandıklarımızı konuşmaya ve siyasetimizi de her şartta kalbimizle yapmaya devam edeceğiz” diyerek, aslında geleneğin gereğini yapıp hassasiyetini ortaya koymuştur. Bundan sonrası Meral Akşener ve partideki ülkücü kökenli isimleri bağlar. Koray aydın veya Müsavat Dervişoğlu gibi ülkücü gelenekten gelen isimlerin tavırları önemli. Yoksa Ağıralioğlu’nun dün yaptığı basın toplantısında söyledikleri sadece kendisini bağlar çok fazla bir ağırlığı da olmaz.

Meral Akşener’in bu açıklama karşısında net bir tavır koyacağını zannetmiyorum. Ağıralioğlu’nu kesin ihraç talebiyle disipline sevk ederler. Konu kapanır. Zaten CHP tarafında bu açıklamanın çok bir karşılığı olduğu söylenemez. Kulisler bunun İyi Parti’nin içişleri olduğunu söylüyormuş. Yani beklenen ilgiyi bulmamış.

Şimdi bana sorarsanız ben Ağıralioğlu’nun yaptığı siyasi manevrayı çok doğru buluyorum. Kendi siyasi görüşünü çok iyi özetledi ve duruşunu belirledi. Bundan sonrası Meral Akşener’in sorunu…

KALICI KONUTLARIN TEMELİ ATILIYOR

Asrın felaketinin üzerinden daha iki ay geçmeden devlet afetzedeler için yapılacak olan kalıcı konutların temellerini atıyor.

 17 bin 902 konutumuzun temelini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün attı. Hemen öyle itiraz etmeyin depremin hemen akabinde artçı sallantılar devam ederken temel mi atılırmış, demeyin çünkü bu konutlar şehirlerin çeperlerine dağa doğru deprem riskinin en az olduğu bölgelere yapılıyor. Kentlerde zaten bir yandan enkaz kaldırma işlemleri devam ederken diğer taraftan depremde kayıp olan kişilerin bulunması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.  Bu arada da depremzedelerin mağduriyetlerinin giderilebilmesi için her türlü çalışma yapılıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bölgeden hiç ayrılmıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün TV’de yaptığı açıklamada tüm bakanların büyük şehirlerden milletvekili adayı gösterileceklerini açıkladı. Hatta Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’ın da Yozgat’tan aday olacağını açıkladı. Murat Kurum, milletvekili adayı olmasına rağmen deprem bölgesinden ayrılmayı pek düşünmüyor olacak ki sürekli bölge ile ilgili yeni projeler üretiyor ve bunları da yürürlüğe sokuyor. Depremzedeleri en kısa sürede sıcak yuvalarına sokabilmek için var gücüyle çalışıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, her gün bir ilde şantiye geziyor. Zaten İnşaat mühendisi olan bakan, bir şantiye şefi titizliğinde çalışmaları denetliyor..

Murat kurum bu çalışmaları yaparken yakın çevresine bilim insanlarımızı da almış, onların fikirleri ve önerileri doğrultusunda da bu süreci yürütüyor. Kalıcı konutları depreme dayanıklı en doğru zeminlerde yapmaya özen gösteriyor. Aslında Kurum, meseleye sadece konut olarak bakmıyor şehrin tüm dinamiklerini hesaplıyor. Bu kapsamda geçici sanayi iş yerleri ile kalıcı iş yerlerini de planlıyor.

Zaten deprem sonrası gördük ki deprem bölgesinde TOKİ ya da Emlak Konut tarafından yapılan hiçbir konut yıkılmadı. Bakan Kurum, yıkılan evlerin yerine de yıkılmayacak güvenli konutları yapmaya çalışıyor.

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

Asrın depremi sırasında acil müdahale ekiplerinin, yaralıların vücut sıcaklıklarını korumak amacıyla kullandıkları termal battaniyelerin, ilk defa NASA tarafından 1964’te uzay araçlarının ısı yalıtımını sağlamak amacıyla geliştirildiğini; insan vücudunun kızılötesi dalga boyunda radyasyon yayarak ısı kaybettiğini ve yalıtkan özellikteki ince plastik tabakanın yüzeyinin yansıtıcı özellikte metalle kaplanmasıyla üretilen bu termal battaniyelerin, insan vücudundan yayılan kızılötesi dalga boyundaki ışınları, yani termal radyasyonu yüzde 90 oranında geri yansıtarak vücudun ısı kaybetmesini engellediğini biliyor muydunuz?


ETİKET :  


Tüm ERDAL GÜVEN Yazıları

Siyasetler üstü…

Yeniden milli mücadele…

Kuvâ-yi Milliye ruhu yeniden

Milli irade tecelli oldu

Son tango

Güneş Motel gururla sunar

Özdağ nereye koşuyor?

CHP’li olmanın dayanılmaz hafifliği

İmamoğlu top çeviriyor

Referandum yalanı

Yaparsa reis yapar…

Tek suçlu seçmen!

Bakanlar için yemin formülü

Ülkücü hareket engellenemez

Şehit anneleri

İnce ince kumpas

Üst akıl belli oldu

Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı

Taş atanın suçu yok mu?

Provokatörler sahnede!

Ekonomiyi kim yönetecek?

Bu nasıl ittifak?

Türkçülük üzerine…

Depremi unutmayalım…

Çakarlı araç terörü

Mahalle baskısı

Biri bizi gözetliyor…

Yerli malı Türk’ün malı

Seçim anketleri el yakıyor

Bu nasıl bir trafik!

“Ben Aleviyim” demek

Ben Aleviyim ne demek?

Araba sevdası

Seçimlere meraklı Japon

64 milyon seçmen oy kullanacak

Adı Mahsune

EKMEDEN BİÇME MUHARREM İNCE

Milli silah sanayi şahlanışı

Adaylar değil listeler yarışacak

Racon kesmek

15 Mayıs sabahı

ABD Başkanı Donald Trump’ın uçkur davası

Sınıf başkanı seçmiyoruz

Cumhurbaşkanı adayı IBAN paylaşırsa…

Ah CHP… Vah CHP…

Kıbrıs Türk’ün ana vatanıdır

Büyük Britanya’da neler oluyor?

Netenyahu neden ‘pes’ dedi?

İsrail’de ne oluyor?

Dezenformasyon

Meral Hanım ne yapacak?

Hoş geldin ya Ramazan!

Cem Uzan tarih mi oldu?

Asker sahaya inmedi!

Bor bor olalı böyle tesis görmedi

Şiddete hayır…

Deprem bölgesinde bakan olmak…

Deprem yaraları sarılırken

Yıllanmış yasaklar

Gazetecilik zor zanaat vesselam

Kentsel dönüşüm şart

Deprem yaralarını sarmaya çalışırken…

Aday adayı adayları

KİM KİMİ ADAY GÖSTERİYOR?

ADAYI BEKLERKEN…

KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞI ÇIKMAK CİNAYETTİR

Seçim tarihinde değişiklik yok

PÜRÜZ ÇÖZME TOPLANTISI

KIZILAY SATTI AHBAP ALDI

Murat Kurum aralıksız deprem bölgesinde

Türk siyasetinde üslup problemi

Fenomenden gazeteci olmaz

Hepimiz yer bilimciyiz…

Deprem sonrası

Eşref Bitlis'in ardından

Depremde gazetecilik...

Atatürk ve bozkurt

Biri bizi gözetliyor!

Neredesin, nerede?

Provokatörler sahnede

Devlet Millet el ele

Milli Birlik Zamanı

Asrın felaketi

Geçmiş Olsun Türkiye!

Kısa tanıtım (teaser)

Psikolojik harp

Hani nerede aday?

YENİDEN MERHABA