Geri

Deprem yaralarını sarmaya çalışırken…

00:24:34 | 2023-03-09
ERDAL GÜVEN
ERDAL GÜVEN     

Siz bakmayın muhalefetin ‘asrın felaketi’ni unutturma çabalarına. Daha depremin yaralarını sarmadan siyasi ikballerinin derdine düştüler.

Olası bir iktidar değişiminde bakanlık kapmanın telaşına tutundular. Kılıçdaroğlu kavga dövüş adaylığını kesinleştirince deprem bölgesine gitmek aklına geldi.

Halbuki Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin olduğu 6 Şubat sabahından bu yana hiç ayrılmadan deprem bölgesinde depremzedelerin kalıcı konutlarına kavuşması için çalışıyor.

Bakan Murat Kurum, 6 Şubat felaketinden büyük ölçüde etkilenen 11 il arasında bulunan Malatya’da yapımına başlanan ve devam eden proje alanlarına yönelik Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirerek yapılanları anlattı.

 

Bakan Kurum, depremlerden etkilenen 11 ildeki proje alanlarına ilişkin 2 ay içerisinde 244 bin 343 konutun, 50 bin civarında köy konutunun yapım sürecinin başlamış olacağını duyurdu ve “Biz depremzede kardeşlerimizin acısını paylaşmak ve yaralarını sarmak için buradayız. İlk kazmaları ellerimizle vurduk. Deprem bölgesini ihya edene kadar burada olacağız, vatandaşımızla el ele olacağız. Biz seferberlik anlayışımızla çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyor ve 85 milyon vatandaşımız tek yürek bir ve beraber olacağız ve inşallah hep birlikte bu zorluğu süreci atlatacağız” dedi.

 

Tüm Türkiye'de depremden etkilenen illerin hasar tespit çalışmaları çerçevesinde Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye ve Kilis'imizde; 5 ilde hasar tespit çalışmalarının bugün itibariyle tamamlanmış olduğunun altını çizen Bakan Kurum, sözlerine şöyle devam etti: “Depremden etkilenen illerimizde 5 milyon 117 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 712 bin binada inceleme yaptık ve içerisinde 651 bin 416 bağımsız bölüm olan 232 bin 632 binanın da yıkık, acil yıkılacak veya ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptık. Malatya'mızda ise 90 bin 347 bağımsız bölümden oluşan 32 bin 195 binayı yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit ettik. İnşallah birkaç gün içerisinde önümüzdeki 6 ilimizi de hasar tespit çalışmalarını tamamlayarak vatandaşlarımızı bu konuda e-Devlet üzerinden ilk andan itibaren bilgilendirmeleri yapıyoruz. Ve bu bilgilendirmelerle birlikte artık hak sahipliği sürecini de başlatmış olacağız” ifadeleri kullandı.

YAZIK OLDU SÖZCÜ TV’YE

Yılmaz Özdil’i tanırım ve gazeteciliğinin önünde şapka çıkartırım. Türkiye’nin yetiştirdiği önemli gazetecilerden biridir. Kendisini şahsen tanırım ve saygı duyarım. Sözcü Gazetesi’nde çok başarılı yazılar kaleme alırken, grubun yeni kurulacak olan televizyonunda genel yayın yönetmeni olacağını duyunca inanın çok memnun oldum. Hele hele sevgili arkadaşım Burak Ersemiz’in de oraya geçtiğini duyunca memnuniyetim daha da arttı.

 

Sözcü TV’nin çok başarılı olacağını düşünüyordum ama daha bir hafta geçmedi ki patronaj Yılmaz Özdil ile yollarını ayırdı. Özdil'in Sözcü TV'den ayrılığının arkasından CHP çıktı!

 

Sözcü TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Özdil, Sözcü TV'deki Genel Yayın Yönetmenliği görevinden atılması için CHP yönetiminin aleyhinde kampanya başlattığı söyledi. Özdil, "Parantez açayım… Görevden derhal uzaklaştırılmam için, bir saniye bile görevde kalmamam için, CHP yönetiminin adını kullanarak, aleyhime kampanya başlatılmasına üzülmedim desem, yalan olur. AK Parti kampanyalarına alışığım, umurumda bile olmadığını beni tanıyan herkes bilir ama doğma büyüme bir CHP'li olarak, bu kampanyaya parti kaynaklarının harcanmasına gerçekten üzüldüm. CHP'nin parasına yazık kardeşim" ifadelerini kullandı.

 

Ne diyeyim yazık oldu Sözcü TV’ye, Yılmaz Özdil gibi bir değeri koruyamadı ve CHP baskısına kurban verdi.

 

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

 

Türk kültüründe yardımlar gizli yapılır bir elin verdiğini diğer el bilmez. Ama şimdi öyle mi? Koca koca şirketler yaptıkları 3 kuruşluk yardımlar için milyonlarca lira harcayarak reklam yapıyorlar. Japonya Ticaret Bakanlığı bu tür durumlarda, yani sosyal sorumluluk projelerini reklama devşiren şirketlere ceza veriyor.

 


ETİKET :  


Tüm ERDAL GÜVEN Yazıları

Siyasetler üstü…

Yeniden milli mücadele…

Kuvâ-yi Milliye ruhu yeniden

Milli irade tecelli oldu

Son tango

Güneş Motel gururla sunar

Özdağ nereye koşuyor?

CHP’li olmanın dayanılmaz hafifliği

İmamoğlu top çeviriyor

Referandum yalanı

Yaparsa reis yapar…

Tek suçlu seçmen!

Bakanlar için yemin formülü

Ülkücü hareket engellenemez

Şehit anneleri

İnce ince kumpas

Üst akıl belli oldu

Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı

Taş atanın suçu yok mu?

Provokatörler sahnede!

Ekonomiyi kim yönetecek?

Bu nasıl ittifak?

Türkçülük üzerine…

Depremi unutmayalım…

Çakarlı araç terörü

Mahalle baskısı

Biri bizi gözetliyor…

Yerli malı Türk’ün malı

Seçim anketleri el yakıyor

Bu nasıl bir trafik!

“Ben Aleviyim” demek

Ben Aleviyim ne demek?

Araba sevdası

Seçimlere meraklı Japon

64 milyon seçmen oy kullanacak

Adı Mahsune

EKMEDEN BİÇME MUHARREM İNCE

Milli silah sanayi şahlanışı

Adaylar değil listeler yarışacak

Racon kesmek

15 Mayıs sabahı

ABD Başkanı Donald Trump’ın uçkur davası

Sınıf başkanı seçmiyoruz

Cumhurbaşkanı adayı IBAN paylaşırsa…

Ah CHP… Vah CHP…

Kıbrıs Türk’ün ana vatanıdır

Büyük Britanya’da neler oluyor?

Netenyahu neden ‘pes’ dedi?

İsrail’de ne oluyor?

Dezenformasyon

Meral Hanım ne yapacak?

Hoş geldin ya Ramazan!

Cem Uzan tarih mi oldu?

Asker sahaya inmedi!

Bor bor olalı böyle tesis görmedi

Şiddete hayır…

Deprem bölgesinde bakan olmak…

Deprem yaraları sarılırken

Yıllanmış yasaklar

Gazetecilik zor zanaat vesselam

Kentsel dönüşüm şart

Deprem yaralarını sarmaya çalışırken…

Aday adayı adayları

KİM KİMİ ADAY GÖSTERİYOR?

ADAYI BEKLERKEN…

KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞI ÇIKMAK CİNAYETTİR

Seçim tarihinde değişiklik yok

PÜRÜZ ÇÖZME TOPLANTISI

KIZILAY SATTI AHBAP ALDI

Murat Kurum aralıksız deprem bölgesinde

Türk siyasetinde üslup problemi

Fenomenden gazeteci olmaz

Hepimiz yer bilimciyiz…

Deprem sonrası

Eşref Bitlis'in ardından

Depremde gazetecilik...

Atatürk ve bozkurt

Biri bizi gözetliyor!

Neredesin, nerede?

Provokatörler sahnede

Devlet Millet el ele

Milli Birlik Zamanı

Asrın felaketi

Geçmiş Olsun Türkiye!

Kısa tanıtım (teaser)

Psikolojik harp

Hani nerede aday?

YENİDEN MERHABA