Geri

Tek suçlu seçmen!

00:09:48 | 2023-05-18
ERDAL GÜVEN
ERDAL GÜVEN     

Bu ne densizlik anlayamadım... İnanın ben kendi insanlığımdan utandım. Bu nasıl bir edepsizlik! Bu nasıl bir nobranlık... Bu nasıl bir aşağılık düşünce tarzı? Bu kafayla adam olmaları zor!.. 

Bunlar Türk milletini daha tanıyamamışlar. Neymiş efendim depremde yardım gönderdikleri depremzedeler Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermemişler. Zavallı batı uşakları. Kendilerinde milli benlik gelişmediği için göbeklerinden kendilerini yemleyen batıya bağlı oldukları için, asil Türk milletini de kendileri gibi satılık addetmişler. Sadece yuh olsun hepinize diyebilirim. Bu üstten bakıcılık yüzünden 22 yıldır hiçbir seçimi kazanamıyorlar.

 

Baksanıza mutfak gösterileriyle kendisini halk adamı olarak göstermeye çalışan Bay Kemal bile bu tür paylaşımlardan rahatsız olmuş olacak ki sosyal medyasında, “Lütfen deprem bölgesi insanımıza söyleyeceğimiz her şeyde, 10 düşünelim 1 diyelim. Hiçbir siyaset o insanların kalbini kırmaya değmez. Her bir vatandaşımız, hele hele depremzedelerimiz, politik tercihi ne olursa olsun benim başımın üstündedir” diye açıklama yapmış.

 
Üzgünüm sayın Kılıçdaroğlu, depremzedeler size inanmıyor. “Yaparsa Reis yapar” diyorlar. İlk 3 gün yapılan bu açıklamalarla zaten siz bölgeyi kaybettiniz. Bundan sonra ne açıklarsanız açıklayın, size depremzede oylarını getirmez.


Burada “Atı alan Üsküdar’ı geçti” diyeceğim ama yanlış anlaşılır diye korkuyorum. Seçimlerin galibi belli. Bunların anlamadıkları seçmenin milli duruşu ve yükselen milliyetçilik akımı. Neymiş efendim soğan patates fiyatlarını görmemişler. Hadi oradan seçmen önce tam bağımsız Türkiye dedi. Muhalefet asıl bunu hazmedemiyor. Hem de pervasızca seçmeni eleştiriyorlar! Nasıl olurmuş da depremzede oyunu cumhur ittifakına verirmiş... Peki, arkadaş dön bir teşkilatlarına sor, seçmen niçin oyunu Cumhur İttifakına vermiş. Bunu soran, araştıran yok. Arkadaşlar sorun, güven sorunu. Depremzede Allah’tan gelen bu felaketin yaralarını en hızlı saracak olanın yine Cumhur İttifakı olacağına inanmış ki oyunu o yönde kullanmış. Daha ilk gün Sözcü gazetesi seçmenle alay eden manşet attı... Sosyal medya bunlarla çalkalanıyor. Bir de yeni bir tez üretmişler kendilerine. Güya Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verecek kitle seçimlere gitmemiş. şimdi herkesi seçime davet ediyorlar. Eğer Kılıçdaroğlu taraftarı anayasal hakkını kullanmamışsa bu da onların ayıbı. Yeniden söylüyorum seçimin galibi Cumhur ittifakıdır. Bugün eğer oy oranları %50 + 1 olarak değiştirilmesiydi, Recep Tayyip Erdoğan %5 farkla cumhurbaşkanıydı... Şimdi herkes “Bu %5’i nasıl kapatırız” diye düşünüyor. Benim size acizane bir tavsiyem olacak seçmeni suçlamak yerine biraz da kendinize bakın. O tek parti iktidarı, İnönücü kafayı değiştirin, insanlara yukarıdan bakmayı bırakın; o zaman inanın bir değişiklik yaşayabilirsiniz.

 

SİNAN OĞAN OLAYI

Hazır muhalefetin seçmen hareketlerinden bahsederken biraz da Sinan Oğan meselesine değinelim. Şimdi Sinan Oğan, kilit parti durumuna gelmiş diyorlar. Ben buna çok inanmıyorum.

 

Seçmenin hareketleri böyle kitle partilerinde blok olarak hareket etmez. Sinan Oğan’ın aldığı oy tamamıyla kendi kitlesinden aldığı oy değildir. O nedenle de Sinan Oğan, bu 5.1’lik oyu konsolide olarak bir yerden  bir yere taşıyamaz. Türk seçmeni MHP’ye gösterdiği büyük teveccühü ile milliyetçiliğin hala MHP çatısı altında birleştiğini göstermiştir.

 

MHP’nin bu kadar güçlü olduğu bir yerde Sinan Oğan, bu oyları komple bir yere taşıyamaz. Sinan Oğan ve Ümit Özdağ yuvaya dönseler çok iyi olur. Devlet Bahçeli ile birlik pozu verseler seçime etkileri olur. Ama Millet İttifakında bir kazanımları olamaz. Belki psikolojik bir etkisi olur ama o da bu kadar büyük bir pazarlık nedeni olamaz. Sinan Oğan yanındakilerle bir fikir partisi oluşturabilseydi, bir inanç partisi olsaydı anlardım ama sağdan soldan devşirme oylarla alınan sonuç ile hareket edenler hüsrana uğrar. O yüzden Sinan Oğan’ın yerinde olsam öyle çok üstelemeden Devlet Bey’e gider, yeniden yol arkadaşı olabilmenin çaresine bakardım...


ETİKET :  


Tüm ERDAL GÜVEN Yazıları

Siyasetler üstü…

Yeniden milli mücadele…

Kuvâ-yi Milliye ruhu yeniden

Milli irade tecelli oldu

Son tango

Güneş Motel gururla sunar

Özdağ nereye koşuyor?

CHP’li olmanın dayanılmaz hafifliği

İmamoğlu top çeviriyor

Referandum yalanı

Yaparsa reis yapar…

Tek suçlu seçmen!

Bakanlar için yemin formülü

Ülkücü hareket engellenemez

Şehit anneleri

İnce ince kumpas

Üst akıl belli oldu

Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı

Taş atanın suçu yok mu?

Provokatörler sahnede!

Ekonomiyi kim yönetecek?

Bu nasıl ittifak?

Türkçülük üzerine…

Depremi unutmayalım…

Çakarlı araç terörü

Mahalle baskısı

Biri bizi gözetliyor…

Yerli malı Türk’ün malı

Seçim anketleri el yakıyor

Bu nasıl bir trafik!

“Ben Aleviyim” demek

Ben Aleviyim ne demek?

Araba sevdası

Seçimlere meraklı Japon

64 milyon seçmen oy kullanacak

Adı Mahsune

EKMEDEN BİÇME MUHARREM İNCE

Milli silah sanayi şahlanışı

Adaylar değil listeler yarışacak

Racon kesmek

15 Mayıs sabahı

ABD Başkanı Donald Trump’ın uçkur davası

Sınıf başkanı seçmiyoruz

Cumhurbaşkanı adayı IBAN paylaşırsa…

Ah CHP… Vah CHP…

Kıbrıs Türk’ün ana vatanıdır

Büyük Britanya’da neler oluyor?

Netenyahu neden ‘pes’ dedi?

İsrail’de ne oluyor?

Dezenformasyon

Meral Hanım ne yapacak?

Hoş geldin ya Ramazan!

Cem Uzan tarih mi oldu?

Asker sahaya inmedi!

Bor bor olalı böyle tesis görmedi

Şiddete hayır…

Deprem bölgesinde bakan olmak…

Deprem yaraları sarılırken

Yıllanmış yasaklar

Gazetecilik zor zanaat vesselam

Kentsel dönüşüm şart

Deprem yaralarını sarmaya çalışırken…

Aday adayı adayları

KİM KİMİ ADAY GÖSTERİYOR?

ADAYI BEKLERKEN…

KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞI ÇIKMAK CİNAYETTİR

Seçim tarihinde değişiklik yok

PÜRÜZ ÇÖZME TOPLANTISI

KIZILAY SATTI AHBAP ALDI

Murat Kurum aralıksız deprem bölgesinde

Türk siyasetinde üslup problemi

Fenomenden gazeteci olmaz

Hepimiz yer bilimciyiz…

Deprem sonrası

Eşref Bitlis'in ardından

Depremde gazetecilik...

Atatürk ve bozkurt

Biri bizi gözetliyor!

Neredesin, nerede?

Provokatörler sahnede

Devlet Millet el ele

Milli Birlik Zamanı

Asrın felaketi

Geçmiş Olsun Türkiye!

Kısa tanıtım (teaser)

Psikolojik harp

Hani nerede aday?

YENİDEN MERHABA